суботу, 27 червня 2015 р.

Catherine Bilokur. I want to be an artist.

 photo IMG_1180_zpshewyeyha.jpg
 photo 6_zpsycnf5lkm.jpg

От воно як буває... Шукаєш відповіді на певні  важливі  життєві питання, і знаходиш їх у такому яскравому місці як мистецтво. Сталося це завдяки моїй сестрі, яка вчасно дізналась про виставку картин талановитої українки Катерини Білокур. До речі, ця масштабна ретроспектива робіт видатної художниці триватиме по 19 липня 2015р.  у "Мистецькому Арсеналі".


Дуже доречною була екскурсія по виставці. Екскурсовод із захопленням розповідала про життєвий шлях та творчість художниці. Вона більше двох годин присвятила картинам Катерини Білокур, зупиняючись біля кожної з них і говорячи щось цікаве про кожну. Екскурсії на виставках завжди несуть вагомий внесок у загальне враження та розуміння ідей і власного внеску у світ мистецтва автора. Після прослуханого різноманнітя слів, ти вже цілком по-іншому дивишся на представлені роботи. З'являється величезне відчуття значимості кожної картини, і на передній план виходять ті деталі, які раніше, здавалося, були ледь помітними.

У Катерини Білокур була незвичайна доля, як і для багатьох українців, у той час їй було складно займатись лише мистецтвом. На той час всі вважали це за абсурд. Адже вона жила серед звичайних людей. Та все ж  вона не була з тих, хто прислуховується до думок оточуючих, і вклала всю душу і сили в свої картини, щоб прикрасити цей світ і додати йому чарівності. Її вважали божевільною, а вона невпинно відточувала свою майстерність, і постала перед нами талановитим художником з багатою фантазією, та своєю власною технікою малювання.


translate

Вот оно как бывает... Ищешь ответы на некоторые важные жизненные вопросы, и находишь их в таком ярком месте как искусство. Произошло это благодаря моей сестре, которая вовремя узнала о выставке картин талантливой украинки Екатерины Белокур. Кстати, эта масштабная ретроспектива работ выдающейся художницы продлится по 19 июля 2015г. в "Художественном Арсенале".


Очень важной была экскурсия по выставке. Экскурсовод с восторгом рассказывала о жизненном пути и творчестве художницы. Она более двух часов посвятила картинам Екатерины Белокур, останавливаясь у каждой из них и говоря что-то интересное о каждой. Экскурсии на выставках всегда несут весомый вклад в общее впечатление и понимание идей и собственного вклада в мир искусства автора. После прослушанного разнообразия слов, ты уже совсем по-другому смотришь на представленные работы. Появляется огромное чувство значимости каждой картины, и на передний план выходят те детали, которые раньше, казалось, были едва заметными.

У Екатерины Белокур была необычная судьба, как и для многих украинцев, в то время ей было сложно заниматься только искусством. К тому времени все считали это абсурдом. Ведь она жила среди обычных людей. И все же она не из тех, кто прислушивается к мнению окружающих, и вложила всю душу и силы в свои картины, чтобы украсить этот мир и придать ему очарования. Ее считали сумасшедшей, а она постоянно совершенствовала свое мастерство, и предстала перед нами талантливым художником с богатой фантазией, и своей собственной техникой рисования.

 photo IMG_1211_zpsv4ozpvdq.jpg
 photo 5_zps2lctvmla.jpg
 photo IMG_1224_zpsxu4iydor.jpg
 photo IMG_1232_zpsb7vbkvpk.jpg
 photo IMG_1284_zps4fapoij0.jpg
 photo IMG_1291_zpsw8sa4dfa.jpg
 photo IMG_1310_zpsl2zp6eya.jpg
 photo IMG_1236_zpsrpwxygvl.jpg
 photo flowers_bilokur_zps1yaowlfh.jpg
 photo IMG_1270_zpsc1m6hlwa.jpg
 photo IMG_1182_zpsmagm1xxz.jpg
 photo IMG_1384_zps3aklrpds.jpg
 photo IMG_1383_zpsrhv2dk0n.jpg

Немає коментарів:

Дописати коментар