четвер, 17 січня 2013 р.

Panna cotta.

Photobucket
Photobucket

Цього року наше новорічне меню ми вирішили зробити не звичайним і на столі у нас стояли майже всі ті страви, які ми приготували вперше. Серед них була паннакота. Я багато про неї чула, але ще ніколи не доводилося її скуштувати. Виявилося, що готується вона досить просто, а на смак неймовірно смачна. Цього разу я приготувала шоколадну паннакоту і тому вона мала неповторний смак натурального шоколаду.
Пропоную і вам приготувати такий десертик. Для цього вам стане в пригоді:

(рецепт розрахований на 6 порцій)

- 700 мл вершків 10% жирності
- 150 г шоколаду 50-70% какао
- 70 г цукру
- 1 ч.л. ваніліну або 1 ст.л. ванільного цукру
- 30 г желатину
- білий шоколад або мелені горіхи для прикраси


Приготування: желатин заливаємо 50 мл холодної води і відставляємо в бік. Вершки вливаємо в каструлю. Додаємо цукор і ванілін. Доводимо до кипіння і розчинення цукру. Знімаємо з вогню і додаємо натертий на тертку шоколад. Перемішуємо до повного розчинення останнього. Вливаємо отриману суміш у миску з желатином і розмішуємо до повного його розчинення. Розливаємо желе по креманкам і даємо охолонути до кімнатної температури. Потім ставимо в холодильник до повного застигання, десь на 2-4 години. Перед подачею посипаємо тертим шоколадом або рубаними горіхами.

Ось і все. Смачного!

translate

Этого года наше новогоднее меню мы решили сделать не обычным и на столе у нас стояли почти все те блюда, которые мы раньше никогда не готовили. Среди них была паннакота. Я много о ней слышала, но никогда не приходилось ее попробовать. Оказалось, что готовиться она довольно просто, а на вкус просто объедение. На этот раз я приготовила шоколадную паннакоту и поэтому она имела неповторимый вкус натурального шоколада. Предлагаю и вам приготовить такой вот десертик. Для этого вам пригодится: 

(рецепт рассчитан на 6 порций) 

 - 700 мл сливок 10% жирности 
- 150 г шоколада 50-70% какао 
- 70 г сахара 
- 1 ч.л. ванилина или 1 ст.л. ванильного сахара 
- 30 г желатина 
- Белый шоколад или молотые орехи для украшения

Приготовление: желатин заливаем 50 мл холодной воды и отставляем в сторону. Сливки вливаем в кастрюлю. Добавляем сахар и ванилин. Доводим до кипения и растворения сахара. Снимаем с огня и добавляем натертый на терку шоколад. Перемешиваем до полного растворения последнего. Вливаем полученную смесь в миску с желатином и размешиваем до полного его растворения. Разливаем желе по креманкам и даем остыть до комнатной температуры. Затем ставим в холодильник до полного застывания, где-то на 2-4 часа. Перед подачей посыпаем тертым шоколадом или рублеными орехами.

Вот и все. Приятного аппетита!

5 коментарів: